vrijdag 27 november 2015

Dag 6: Keizerlijk paleis, Ueno, Nippori en het Robot Restaurant

Deze donderdag was een intensief en drukke dag, omdat ik van alles nog wou doen in Tokyo wat we helemaal niet ingepland hadden, maar het is allemaal gelukt!

Keizerlijk paleis


Omdat de keizer zo graag zijn macht wil laten zien, is er een belachelijk groot stuk in de stad voor het keizerlijk paleis en de tuinen. Zelfs de loopweg er heen is enorm lang. Er is niet zoiets als dat je het paleis van dichtbij mag bekijken dus moeten we het  kleine zichtbare stukje maar van ver af bewonderen.
Ten oosten van de ingang liggen echter tuinen die wel voor het publiek opengesteld zijn. Om er naar binnen te gaan moet je een fiche halen en deze bij de terugweg weer inleveren. In de tuinen kan je nog wel een stukje zien van oude glorie. Onder andere de indrukwekkende muren en oude gebouwen voor de vroegere bewaking. Er ligt ook een mooie vijver en allerlei verschillende bomen.
Maar ook voor de tuinen geldt: het is groot, je loopt er niet eventjes doorheen, maar het is het kijken zeker waard vooral ook omdat er af en toe stukjes geschiedenis verteld wordt en je je eventjes in het oude Japan waant.


Na deze mooie wandeling zijn we richting het centraal station (Tokyo) gelopen en gelunched bij *tromgeroffel* nog een Starbucks. Ik was er inmiddels wel zat van eigenlijk, maar het is wel een plek die echt overal is en waar je meestal wel even rustig kan zitten. Hoe meer we richting het station liepen, hoe meer we het idee kregen dat we echt in hartje Tokyo zaten, er zijn namelijk talloze wolkenkrabbers...iets wat je niet zo snel in Nederland zal zien en me echt dat 'metropool' gevoel gaf. Het is een andere wereld.

Daarna zijn we op zoek gegaan naar het winkelcentrumpje dat onder het station zit. Daar zit namelijk een Pokemon center die we graag wilden bezoeken. Mijn eerste echte Pokemon center! En ze hadden zoveel leuke dingetjes, ik heb er wel tien keer doorheen gelopen en uiteindelijk met een schattig koekjesblik,  een pompoen-pikachu, een cute beeldje en wat kaartjes weggegaan.

Behalve de Pokémon winkel had je er nog veel andere character goods winkeltjes, bijvoorbeeld van San-X, Sanrio, Tamagotchi en Moomin (zie rechts).

Ueno

Hierna zijn we een klein stukje richting het noorden van Tokyo gereist, ik had namelijk gelezen dat er in Ueno Okachimachi een Mode Off zat. Daar eenmaal aangekomen bleek het echter een kleinere winkel te zijn dan gedacht (ach ja, alles is klein in Japan..) en ze hadden helemaal geen lolita spullen ook, helaas. We zijn de rest van de winkelstraat langsgelopen en kwamen bij Shinobazu Pond uit. Dit zijn eigenlijk drie vijvers die aan elkaar zitten met een loopweg er tussen in. De eerste is een vijver vol met superhoge lotus planten, het leek wel gewoon een bos, niet eens meer een vijver. Het leukste is dat ze een klein bruggetje er door heen gebouwd hebben waardoor je echt het idee bent in de natuur te zitten i.p.v. in de stad.

In de tweede vijver kun je met een trapboot-zwaan een romantische ritje over het water maken. de derde vijver is in een stuk van Ueno Zoo en er wonen veel vogels in. Een leuk weetje is dat de vijvers ontstaan zijn uit een moeras dat overgebleven is van de baai van Tokyo die hier vroeger al begon.

De vijvers kan je ook zien als een stukje van Ueno park, wat een enorm groot stuk grond is met allerlei bezienswaardigheden en dingen om te doen, zoals musea en concerthallen (waar we allemaal niet zijn heengeweest). Het stukje er naar toe staat ook nog eens vol met tempels. Maar eigenlijk waren we op weg naar Nippori, wat een station verder dan Ueno zit.

 Onderweg kwamen we een grote begraafplaats tegen (genaamd Yanaka) met wel 7000 'graven'! Je denkt er natuurlijk niet aan als je op vakantie bent maar toch is het is erg interessant. Bijvoorbeeld om het verschil tussen westerse en Japanse graven te zien. Het zijn veelal familiegraven met grote houten planken er achter gezet (met namen van de gestorven familieleden). Een begrafenis in Japan bestaat uit een wake en een crematie en het is wel een stukje anders (en gruwelijker) dan wij het zouden doen. Maar goed, laat ik het daar maar niet verder over hebben. Ergens aan het oosten van de begraafplaats stond ook een enorme boom en ik voelde daar stiekem wel een beetje iets spiritueels hangen, dat deed wel wat met me (misschien nog wel meer dan in de tempels). Schijnbaar was Yanaka ook bekend om het feit dat er veel katten liepen, dat maakt het bezoeken van een dergelijke plek in ieder geval iets luchtiger.

Direct na de begraafplaats lag station Nippori, en aan de andere kant daarvan lag de winkelstraat die ik in moest voor 'Nippori Fabric Town'. Zoals je al kan raden zitten hier heel veel stoffenwinkels en kon ik helemaal losgaan, het was echt super..behalve dan het feit dat we nog maar een uur qua tijd hadden hiervoor. Ik ben dus echt razendsnel langs alles gelopen en uiteindelijk bij de grote Tomato winkel (links aan het einde van de straat) terecht gekomen.
Ze hadden hier echt de wereld aan leuke stofjes, ook o.a. voor lolita. Dat we zo weinig tijd hadden, zorgde er wel voor dat ik heel snel moest kiezen, maar 'my god' dit is echt een stoffen walhalla en de volgende keer ga ik er zeker een middag voor uittrekken. Behalve dat leuke lieve stofjes daar veel makkelijker te vinden zijn, zijn ze ook nog eens een stukje goedkoper dan Nederlandse prijzen, ik heb dus zonder na te denken gewoon dingen meegenomen :D. Uiteindelijk kwam ik op 3 stofjes met Alice in Wonderland thema en een stofje met taarten-thema van een andere winkel. Je kunt de resultaten o.a. bewonderen op de Risu Rose pagina, maar rechts zie je bijvoorbeeld de mint-kleurige Alice stof en wat ik er mee gemaakt heb!

Robot Restaurant

De dag was hierna natuurlijk nog niet om, we zijn snel weer terug gegaan naar het station om vervolgens te trein te nemen richting Shinjuku. Vanavond stond namelijk het Robot Restaurant op de planning!

Robot Restaurant kan ik beschrijven als: fout. Heel erg fout. Fout op de foutste (en beste) manier! En al was het aardig prijzig, het is een belevenis die je nergens anders zal ervaren!
Al bij de entree krijg je een klein beetje een idee met al die regenboog-lampjes. We waren (alsnog) vroeg en mochten met een lift naar de wachtkamer. Ik verwachte gewoon een kleine saaie ruimte, maar de wachtruimte is gewoon een deel van de belevenis. Het zit vol met psychedelische kleuren en lampen, een scherm zo groot als de hele muur, een vrolijke bar en tafels en stoelen die direct uit een Atlantis-film zouden kunnen komen. Op een gegeven moment kwam er een 'robot' muziek spelen, later kwamen daar meer bij en werd het een bandje, inclusief een zangeres die echt goed kon zingen. De kostuums waren van top-kwaliteit. Na de muziek mochten we dan door naar de 'echte' show.

De show bestaat uit verschillende gedeeltes van theaterstukjes (parodieen op films en anime series), dansende vrouwen die zich voorstelden als een idol-groep, muziek (met taiko drums!) en natuurlijk...robots. Ik kan het lastig omschrijven, het was echt supergaaf en soms super tacky. Nadat ik alle blogposts geschreven heb, ga ik zeker een video maken van alles wat we gezien hebben, maar hier alvast wat foto's:Owja, het heet 'restaurant' omdat je er kan eten tijdens de show...maar verschillende websites raden het af dus dat hebben we maar achterwege gelaten. Ook de snacks die je tussendoor kon kopen waren echt belachelijk duur, je kan beter even je honger bewaren voor na die tijd.
Ik kan wel aanraden om vooraf alvast een 'echt' restaurant op te zoeken, er zitten er namelijk zoveel in hartje Shinjuku dat we wel twee rondjes gelopen hebben voordat we zuchtend ergens naar binnen zijn gegaan omdat we niet konden kiezen (te duur, te druk, niet Engels..etc.). Hier hebben we simpele ramen noodles gehad met kleine dumplings. Ik vond de bouillon echt bijzonder vies en heb er niet zoveel van gegeten en eerlijk gezegd...ik kan concluderen dat ramen noodles gewoon niet helemaal mijn ding is. Maar we hadden we uitzicht op de straat en konden ongegeneerd langslopende Japanners en toeristen bekijken. Shinjuku 'by night' is super om te zien met alle kleurige neon-lichten, en het was zeker geen straf om moe maar voldaan weer terug naar het hotel te gaan..


Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten